El PSC d'Artés presenta una denúncia per demanar la retirada d'estelades dels edificis municipals

La denúncia del PSC a fiscalia, partit encapçalat David Vargas, arriba després de mesos d'insistència

politica

6/12/2023 - 13.43 | Actualitzat 6/12/2023 - 16.53

Vist 716 vegades

Façana de la casa consistorial. Font: TVA.

Durant la campanya electoral de les darreres eleccions municipals, David Vargas, es va comprometre a complir i fer complir les normatives legals vigents respecte a banderes i símbols partidistes en edificis de domini públic.

Segons asegura David Vargas, pocs dies després de les eleccions va començar les gestions pertinents per poder retirar els símbols partidistes que suposadament provoquen desacord entre molts veïns del poble que creuen que hi hauria d'haver els símbols de tots i totes.

Pancartes de l'ANC a l'exterior de l'edifici de Cal Sitjes. Foto: PSC Artés

El candidat del PSC, va traslladar a 3 dels plens municipals el tema de les banderes, demanant-ne la retirada.

Tot i que al setembre ERC i el PSC van arribar a un principi d'acord per retirar les estelades d'edificis públics, l'alcalde del poble va acabar trencant el pacte cedint a les pressions tant d'altres partits com del seu propi, penjant de nou l'estelada al balcó. Fonts d'Esquerra van argumentar que aquest canvi d'estelada fou degut al seu mal estat, i també, per calmar temporalment els ànims.

Finalment, tal com havia alertat anteriorment, Vargas ha presentat davant la fiscalia de l'àrea de Manresa la denúncia per aconseguir la retirada dels símbols independentistes dels edificis de propietat municipal.

Les primeres reaccions de l'alcalde Enric Forcada, són tranquil·les, ja que, segons aprecia que l'Ajuntament encara no ha rebut cap requeriment judicial, però, un cop arribi, actuarà en conseqüència.